A rear extension of a Victorian house.

Whittell Gardens

The clients existing ground floor layout suffered from a small kitchen and cramped dining room, coupled with temperature extremes in the summer that made it difficult to use the kitchen and dining rooms. The wedge shape proposal was a response to the site constraints, providing the additional internal spaces the clients desperately needed without losing the rear garden space they loved and use so much.  The design creates a covered transition space between the inside and the outside that doubles as solar shading/rain protection—allowing the clients to sit outside in the rain and not get wet.

Client /

Private family

 

Role / 

Architectural design and limited project management

 

Year / 

2021/2022

Rear After 1
Rear After 1

press to zoom
SK004 Exist GF revP1
SK004 Exist GF revP1

press to zoom
IMG_7184
IMG_7184

press to zoom
Rear After 1
Rear After 1

press to zoom
1/11